City Art Hotel

Добре дошли в City Art Хотел

City Art Hotel е малък бутиков хотел, разположен в идеалния център на град Русе. Ситуиран е в напълно реставрирана сграда, която е паметник на културата с национално значение, официално регистрирана през 1973 г.(ДВ. Бр.63 от 1973г.).

Тя е превърната в декор за снимките на няколко български филма, между които емблематичният сериал „На всеки километър“, заснет в началото на 70-те години.

Сградата е известна като къща и работилница на Жак Лазар – голям производител и търговец на шапки. Построена е през 1896 година по проект на арх. Удо Рибау, творчеството на който се характеризира с демонстрирането на тухлата като строителен и декориращ материал, както и с подчертаната употреба на елементи от ковано и лято желязо.

Сградата е била предназначена за фабрика за шапки, с магазин за шапки, чадъри и други аксесоари, жилища за наетите работници и собственика.

Следвайки това архитектурно наследство, днес сградата е превърната в бутиков хотел с 19 стаи, всяка със свое собствено излъчване и индивидуалност.